Tvarohový koláč s jahodami
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
80
g
práškový cukor
120
g
maslo
2
ks
vajce
300
g
tvaroh
2
balíčky
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
2
PL
maizena
4
PL
kyslá smotana
200
g
jahody
1
téglik
jahodový lekvár
postup
1.
Múku zmiešame so soľou, kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme na kocky nakrájané maslo, dva žĺtky a vymiešame riedke cesto. Formu na pečenie vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme do nej cesto a zatlačíme ho až na okraj formy.
2.
V miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru, maizenu a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Tvarohovú zmes vylejeme na pripravené cesto a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Pečieme približne 40 minút.
3.
V kastróle si rozohrejeme jahodový lekvár a zľahka doň vmiešame umyté jahody. Upečený koláč necháme vychladnúť, nakrájame ho na trojuholníky a pred podávaním polejeme horúcou jahodovou polevou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.