Tvarohový krémovník so snehom
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
750
g
mäkký tvaroh
160
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
5
ks
vaječný žĺtok
6
PL
olej
500
ml
mlieko
40
g
Zlatý klas
5
ks
bielok
160
g
kryštálový cukor
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na kuchynskej doske poprášenej múkou na hrúbku približne 3 mm. Pomocou valčeka ho prenesieme na plech.
2.
V miske zmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor na hladkú zmes. Vmiešame žĺtky a olej. Za stáleho miešania pridáme zlatý klas a takto pripravené krém vylejeme na pripravené cesto.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 195°C približne 15 minút. Z bielkov medzitým vyšľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame kryštálový cukor. Sneh navrstvíme na upečený koláč, vložíme ho znova do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 160°C.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.