Karamelový cheesecake s orieškami
12
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslové sušienky
100
g
maslo
500
g
nízkotučný tvaroh
500
g
ricotta
2
balíčky
vanilkový cukor
1
KL
pomarančová kôra
110
g
práškový cukor
80
g
hladká múka
3
ks
vajce
120
ml
smotana na šľahanie
70
g
karamelové cukríky
80
g
vlašské orechy
postup
1.
Sušienky nasypeme do mikroténového sáčku a tĺčikom alebo valčekom na cesto ich rozdrvíme. Maslo rozpustíme a vychladnuté ho zmiešame so sušienkami. Zmes preložíme do formy na pečenie a popritláčame ju na spodok a okraje približne do výšky 2 cm. Takto naplnenú formu odložíme na 20 minút do chladničky.
2.
Rúru vyhrejeme na 160°C. V miske zmiešame tvaroh, ricottu, vanilkový a práškový cukor, kôru z pomaranča, múku a všetko vymiešame. Potom po jednom vmiešame vajíčka. Tvarohovú zmes rozložíme na pripravený sušienkový korpus a pečieme ho približne 50 minút. Vo forme ho necháme vychladnúť.
3.
V kastróle rozohrejeme smotanu, pridáme karamelové cukríky a necháme ich na strednej teplote roztopiť. Mali by sme dostať hustejšiu karamelovú omáčku. Opatrne do nej vmiešame nasekané orechy. Vychladnutý koláč vyberieme z formy a polejeme ho pripravenou karamelovou omáčkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.