Savojské fánky, FOTORECEPT
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
50
g
maslo
50
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
slnečnicový olej na vyprážanie
postup
2.
Na dosku preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, mäkké maslo, vajcia a vypracujeme cesto.
3.
Pár minút ho miesime, sformujeme do gule, dáme do misky, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme pri izbovej teplote 2 hodiny odležať.
5.
Ozdobným kolieskom vykrajujeme rôzne tvary - dlhé a tenké.
6.
Vyprážame vo väčšom množstve oleja z oboch strán do zlatista. Vyberieme ich dierovanou lyžicou na papierovú utierku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.