FOTORECEPT: Zapekané domáce rezance s marmeládou
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
široké rezance
2
ks
vajce
100
g
cukor
1
ks
vanilkový cukor
1
téglik
miešana marmeláda
100
g
maslo
podľa chuti
soľ, práškový cukor na posypanie
postup
2.
Rozdelíme bielka a žltka, dáme do samostatných misiek. Bielka vyšľaháme.
3.
Z masla, cukru a žĺtkov vyšľaháme hmotu.
4.
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Necháme odkvapkať a vychladnúť.
7.
Vymžeme formu, posypeme strúhankou. Najprv som dala malinkú tortovú, potom som všetko preložila do bábovkovej, lebo mi kvapkalo do rúry. Polovicu rezancovej hmoty prenesieme do formy, dáme vrstvu marmelády.
8.
Prikryjeme ostatnou časťou rezancov. Na vrch dáme plátky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút, potom pridáme teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 20 minút.
9.
Po upečení necháme chvíľu nákyp vo forme, potom ho vyklopíme na tanier.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.