Sviatočné čokoládové rezy
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
vaječný bielok
200
g
kryštálový cukor
250
g
mleté orechy
80
g
hrubá múka
50
g
kakao
Plnka
4
ks
vajce
100
g
kryštálový cukor
3
PL
kakao
250
g
maslo
1
PL
rum
Poleva
100
g
čokoláda na varenie
70
g
maslo
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Za stáleho miešania pridáme cukor. Po troche vmiešame mleté orechy, múku a kakao. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a postupne ich upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme približne 12 minút pri teplote 175°C.
2.
Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme nad parou. Hustý krém necháme vychladnúť a vmiešame doň na kocky nakrájané maslo. Prilejeme trochu rumu a poriadne premiešame.
3.
Upečené pláty necháme vychladnúť, natrieme ich plnkou a uložíme na seba. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme ju trocha vychladnúť a polejeme ňou celý koláč. Vložíme ho do chladničky, aby poriadne stuhol a potom ho nakrájame na kocky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.