Bryndzový bjaľoš
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
PL
bravčová masť
podľa chuti
soľ
PLNKA
500
g
bryndza
2
ks
zemiaky
1
ks
vajce
1
dl
kyslé mlieko
podľa chuti
soľ,cukor,pažítka
KVÁSOK
1
PL
mlieko
1
PL
múka
1
KL
droždie
1
KL
cukor
postup
1.
Najskôr si pripravíme kvások a odložíme na teplé miesto vykysnúť.Potom pridáme múku,vajce,trochu masti,soli a vypracujeme hladké cesto.Rozdelíme ho na dve polovice a z každej urobíme bochník.Povrch potrieme masťou a necháme na vymastenom plechu trochu vykysnúť.
2.
Zatiaľ si pripravíme plnku.Do misy dáme bryndzu,uvarené a popučené zemiaky,kyslé mlieko,vajce a dobre rozmiešame.Rozdelíme ju na dve časti.Jednu dochutíme soľou,druhú nie.Prvý vykysnutý bochník natrieme osolenou plnkou a posypeme pažítkou.Druhý natrieme neosolenou plnkou a posypeme cukrom.Následne dáme do ružova zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.