FOTORECEPT: Tvarohové dolky s marhuľovou penou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
droždie
100
ml
mlieko
1
PL
hladká múka
1
PL
cukor
250
g
múka polohrubá
250
ml
mlieko
250
g
tvaroh
100
g
cukor
2
ks
žĺtok
1
štipka
soľ
2
ks
vaječný bielok
marhuľový pretlak alebo džem
postup
1.
droždie, lyžicu cukru a múky zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások
2.
mlieko, žĺtok, cukor a tvaroh vymiešame... múku preosejeme, pridáme štipku soli, pridáme kvások a tvarohové mlieko a varechou vypracujeme cesto
3.
cesto by nemalo byť moc tuhé ale ani riedke, malo by byť o niečo hustejšie ako na halušky... cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
4.
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
5.
dva bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridaním marhuľového pretlaku, alebo džemu, alebo hocijakého iného čerstvého alebo mrazeného ovocia
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.