Kuracie mäso s citrónom
4
porcie
46
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
celé kuracie stehná
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
čerstvý tymián
trochu
cesnakový olej
1
strúčik
cesnaku
2
ks
citrón
postup
1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. Prelisovaný cesnak zmiešame s cesnakovým olejom a dvoma lyžicami citrónovej šťavy.
2.
Citrónovou marinádou natrieme pripravené stehná, posypeme ich korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
3.
Približne v polovici pečenia pridáme k mäsu lístky tymiánu, kolieska citróna a mäso pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.