Hubová polievka s mrveničkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
čerstvé huby
1/2
PL
bravčová masť
1
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
200
g
zemiaky
100
g
hrubá múka
1
ks
vajce
trochu
soľ
1
ks
mrkva
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Umyté čerstvé pokrájané huby vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Keď sú huby polomäkké pridáme nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené do mäkka pridáme zápražku, mleté čierne korenie, soľ, na kocky pokrájanú mrkvu a spolu povaríme.
2.
Zápražku pripravíme tak, že na masti zapeníme postrúhanú cibuľu, rozotretý cesnak, nasucho doružova opraženú hladkú múku. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme trošku studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku.
3.
Medzitým z vajca, múky, soli vypracujeme tuhé cesto, ktoré strúhame na strúhadle a hneď zavárame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.