Vyprážané karfiolové krokety
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
karfiol
100
g
krupica
3
ks
vajce
100
g
strúhanka
150
g
olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ,trocha mlieka
postup
1.
Karfiol rozdelíme na ružičky,uvaríme vo vode do polomäkka,necháme odkvapkať a vložíme do teplého kastróla.Posypeme krupicou,roztlačíme vidličkou a necháme zakryté,aby krupica napuchla.Pridáme žĺtky,soľ a vymiešame.
2.
Z masy rukou sformujeme krokety,ktoré ponamáčame v bielkoch rozšľahaných s 2-3 lyžicami mlieka,obalíme strúhankou a v horúcom oleji vypražíme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.