FOTORECEPT: Tvarohové koláčiky so slivkami
16
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
30
g
droždie čerstvé
70
g
cukor
250
ml
mlieko
100
g
maslo
2
ks
žĺtok
1
štipka
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
plnka
300
g
tvaroh
1
ks
vajce
120
g
práškový cukor
300
g
slivky
podľa chuti
vajce na potretie, cukor na posypanie, skoricový cukor
postup
1.
Suroviny na koláčik. Cesto budem miesiť a nechám ho nakysnúť v pekárničke Moulinex. Ale možete doma robiť kysnuté cesto klasicky.
2.
Ako som si merala suroviny, tak som odoberala na kvasok: doždie, PL cukru, 2PL múky 3Pl mlieka. Ostatné som dala do nádoby do pekárničky, spolu s roztopeným a vychladnutým maslom.
3.
Keď kvások vykysne, tak ho vylejeme do nádoby v pekárničke.
4.
Pekárničku nastavíme na program č. 1- a necháme miesiť a tak isto aj kysnúť. Potom proces ukončím,..
6.
Rozdelíme ho na 16 dielov, urobíme guľky.
7.
Potom tieto guľky cesta prenesieme na vymastený plech, pomocou pohára stlačíme tak, že v strede vznikne jamka na plnenie.
8.
Tvaroh, vajíčka a cukor zmiešame a tým vytvoríme plnku.
9.
Do každej jamky koláčikoch dáme najprv slivky, ktoré sme nakrájali na mesiačiky a potom navrstvíme tvarohovú plnku. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom.
10.
Plech s koláčikmi dáme do vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
11.
Potom môžeme koláčiky posypať škoricovým cukrom, alebo práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.