FOTORECEPT: Far - bretónsky slivkový koláč
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
160
g
krupicový cukor
1
ČL
vanilkový cukor
170
g
polohrubá múka
90
g
maslo
1/2
ČL
soľ
700
ml
mlieko
2
PL
rum
150
g
sušené slivky
postup
2.
Prevaríme mlieko, zamiešame do neho maslo so soľou. Kúsok masla si necháme na vymazanie formy.Odstavíme, prilejeme rum a necháme vychladnúť.
3.
Hlbší pekáč, nesmie byť dvojdielny, lebo cesto je tekuté, vymažeme maslom. Mala som rozmery 22x22 cm. Na dno rozložíme scedené slivky.
4.
Do veľkej misy rozklepeme vajíčka, prešľaháme, pridáme cukry, šľaháme mixérom do penista. Vychladnuté mlieko s maslom a rumom pomaly prilievame tenkým pramienkom za stáleho šľahania do vajíčkovej hmoty. Po malých častiach pridávame múku a dôkladne zašľahávame.Hmota je hustá, ale stále tekutá.
5.
Rúru vyhrejeme na 200 st. C. Na slivky v pekáči pomaly nalejeme cesto, aby sa neposúvali.
6.
Pečieme 80 minút. V polovici pečenia znížime teplotu o 20 st. C. Po upečení necháme ešte 5 minút vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.