Pridať recept

Čučoriedkový koláč

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

600 g
polohrubá múka
200 g
cukor
1 ks
citrón
1 PL
škorica
300 g
maslo

Poleva

250 ml
smotana
3 ks
žĺtok
2 PL
med
1 PL
škrobová múčka
500 g
čučoriedka

postup

1.
Do misy nasypeme múku a k nej pridáme cukor, kôru z citróna a škoricu. Pridáme maslo, ktoré sme pred tým nechali rozpustiť a rukami vypracujeme mrvenicu. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Polovicu mrvenice dáme na plech, rukou vytvarujem tenkú vrstvu. Asi 15 minút predpečieme, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
 
2.
Medzi tým ušľaháme smotanu, postupne pridávame žĺtky, med a škrobovú múčku. Žĺtkovú šľahačku pomocou lyžice rozprestrieme na rozdrobený základ. Čučoriedky prepláchneme vodou, necháme odkvapkať a rozvrstvíme na šľahačku. Napokon posypeme mrvenicou, ktorá ostala a v rúre pečieme asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať