Pridať recept

Kuracie rizoto

ingrediencie

150 g
zelenina
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
200 g
ryža
soľ
400 g
hrášok

postup

1.
Kožu z kuracích stehien stiahneme, mäso vykostíme, umyjeme spolu so 150 g očistenej a umytej zeleniny pokrájanej nadrobno opražíme na 2 lyžiciach oleja. Pridáme celú menšiu očistenú a umytú cibuľu, zalejeme vodou alebo vývarom z kostí, osolíme, prikryjeme a uvaríme do mäkka.
 
2.
Keď sa voda vyparí, pridáme 150 až 200 g prebratej umytej ryže, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, trocha osolíme, prikryjeme a v teplej rúre udusíme. Pred podávaním vyberieme cibuľu a vidličkou primiešame konzervovaný alebo čerstvý uvarený hrášok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...