Hrianky s baklažánom a paradajkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
1
štipka
soľ
2
PL
olivový olej
1
strúčik
cesnaku
1
ks
paradajka
1
štipka
mleté čierne korenie
1/2
štipka
tymian
2
ks
chlieb
postup
1.
Baklažán krájame po dĺžke na tenké plátky, potom na pásiky, ktoré nakrájame na kocky. Osolíme, necháme postáť asi 15 minút.
2.
Olej s olupaným cesnakom zohrejeme a dobre osušené kocky baklažánu v ňom upražíme do zlatohneda.
3.
Paradajku krátko prevaríme, olúpeme, rozpolíme a nakrájame na kocôčky. Primiešame k baklažánu, osolíme okoreníme, pridáme tymián. Pri miernej teplote dusíme dovtedy, kým sa baklažány nezačnú roztekať. Krajce chleba opečieme v hriankovači a natrieme zmesou baklažánu a paradajky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.