Hovädzie závitky s plnkou z bravčového mäsa
5
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso zo stehna
2
KL
horčica
100
g
bravčové mäso zomleté
2
ks
cibuľa
2
ks
sladkokyslá uhorka
70
g
slanina
10
g
hladká múka
70
g
tuk
1
PL
rajčiakový pretlak
1
dl
smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Mäso umyjeme,pokrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou.Na každý plát rozotrieme tenkú vrstvu zomletého bravčového mäsa,uložíme tenké kolieska cibule,kúsok uhorky a prúžok slaniny.
2.
Zvinieme a previažeme niťou,poprášime múkou.Potom ich na rozpálenom tuku opečieme zo všetkých strán,pridáme rajčiakový pretlak,podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou.Mäkké závitky vyberieme a odstránime niť.
3.
Do šťavy pridáme trochu horčice rozšľahanej v smotane a necháme prejsť varom.Závitky na miske prelejeme šťavou a podávame so zeleninovou oblohou.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.