Pridať recept

Piškótová torta s malinami

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
160 g
práškový cukor
220 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
2 PL
rum
750 ml
čaj
1 téglik
malinový džem

Krém

400 ml
mlieko
3 PL
hladká múka
1 PL
Zlatý klas
1 ks
vajce
230 g
maslo
100 g
práškový cukor

Na ozdobu

500 g
maliny

postup

1.
Bielky oddelíme od žĺtkov a vymiešame z nich tuhý sneh spolu so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pomaly vmiešame múku a pripravený sneh.
 
2.
Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút pri teplote 185°C. Cesto vyskúšame špajdľou a ak je hotové, necháme ho vychladnúť.
3.
Upečený korpus vyklopíme na dosku a rozkrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Každú časť polejeme čajom zmiešaným s rumom.
4.
Polovicu mlieka privedieme k varu a pridáme rozšľahané vajíčko, múku a za stáleho miešania uvaríme hustejšiu kašu. Maslo vymiešame s cukrom do peny a celú zmes primiešame do už vychladnutej kaše.
5.
Jednu časť korpusu natrieme džemom, približne 1/3 krému, prikryjeme a tento postup opakujeme ďalej zo zvyšnými korpusmi. Vrch a boky torty natrieme zvyšným krémom a dáme ju do chladničky stuhnúť.
6.
Pred podávaním si v kastróle zohrejeme maliny a touto zmesou polejeme pripravené kúsky torty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.7.2014 16:20 | |
+0 -0
Ten kolacik je skor cheesecake, takze pekny bluf..... (n)
Anonymný nick
7.5.2014 22:35 | |
+5 -0
Nevyzera vobec potreta dzemom. A druha vec-z coho je ten krem taky ruzovy,ked donho nic extra nejde. Vsimam si dost casto,ze obrazok vobec nesedi s postupom.Takze neklamte tu ludia. (n)