Hovädzie podľa stroganova s pretlakom
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
dkg
hovädzie mäso
1/2
liter
vývar
2
dl
smotana
1
PL
rajčiakový pretlak
3
dkg
hladká múka
5
dkg
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
tuk
postup
1.
Mäso nakrájame na slížiky,osolíme,okoreníme a necháme asi 2 hodiny odstáť.Na panvici rozpustíme maslo,zasypeme múkou a za stáleho miešania pripravíme zásmažku. Zalejeme ju vývarom a asi 10 minút povaríme.Pridáme pretlak,smotanu.
2.
Potom vezmeme odležané mäso,opražíme na panvici,ktorú sme vymastili tukom.Podlejeme vývarom a necháme asi 10 minút podusiť.Mäso pridáme do omáčky.Podávame s cestovinou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.