Veľkonočná polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
3,5
litre
vývar z údeného mäsa
200
g
biela fazuľa
1
ks
cibuľa
150
g
kyslá smotana
3
ks
bobkový list
soľ
vegeta
5
ks
celé nové korenie
8
ks
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
sladká paprika
cukor
ocot
múka na zátrepku
zajačiky z Penam toastového chleba
postup
1.
Bielu fazuľu namočíme do vody na niekoľko hodín. Potom ju uvaríme domäkka vo vývare z údeného mäsa, do ktorého sme pridali celú cibuľu, bobkový list a celé korenie.
2.
Z múky, kyslej smotany a červenej papriky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania nalejeme do polievky. Dochutíme soľou, vegetou, štipkou cukru, octom a čiernym mletým korením.
3.
Podávame so zajačikmi, ktoré sme vykrojili formičkou z toastového chleba Penam. Zajačiky môžeme jemne opražiť na masle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.