Pridať recept

Bažant na špenáte

ingrediencie

1 ks
bažant
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 KL
čierne korenie
4 PL
sójová omáčka
1 KL
cukor
1 PL
sezamový olej
1 kg
špenát

postup

1.
Bažanta vykostíme a mäso nakrájame na rezance. Pokrájané mäso dáme do plochej misy. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Zmiešame korenie so sójovou omáčkou, potom s cukrom a sezamovým olejom, čím sa nám vytvorí marináda, do ktorej potom naložíme mäso.
 
2.
Za ten čas, čo mäso leží v marináde, blanšírujeme asi 2 minúty špenátové listy v osolenej vode. Potom ich nasekáme nahrubo. Na rozpálenom oleji opražíme mäso z bažanta pridáme trošku marinády a dusíme asi 1 hodinu.
3.
Keď je mäso udusené domäkka, necháme šťavu vyvariť a pridáme špenát. Krátko opečieme za stáleho miešania. Podávame samotné alebo s kopčekom ryže.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať