Bažant na špenáte
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bažant
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
KL
čierne korenie
4
PL
sójová omáčka
1
KL
cukor
1
PL
sezamový olej
1
kg
špenát
postup
1.
Bažanta vykostíme a mäso nakrájame na rezance. Pokrájané mäso dáme do plochej misy. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Zmiešame korenie so sójovou omáčkou, potom s cukrom a sezamovým olejom, čím sa nám vytvorí marináda, do ktorej potom naložíme mäso.
2.
Za ten čas, čo mäso leží v marináde, blanšírujeme asi 2 minúty špenátové listy v osolenej vode. Potom ich nasekáme nahrubo. Na rozpálenom oleji opražíme mäso z bažanta pridáme trošku marinády a dusíme asi 1 hodinu.
3.
Keď je mäso udusené domäkka, necháme šťavu vyvariť a pridáme špenát. Krátko opečieme za stáleho miešania. Podávame samotné alebo s kopčekom ryže.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.