Ananásový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
očistený ananás
4
ks
citrón
5
PL
kryštálový cukor
1
ks
želírovací prípravok
postup
1.
Ananás pokrájame na malé časti.
2.
Kúsky zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, ktorú sme z neho vytlačili.
3.
Všetko rozmixujeme tak, aby nám ostali aj nejaké časti ananásu, nie úplne na kašu.
4.
Želírovací prípravok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu.
5.
Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.
6.
Potom pridáme zvyšný cukor a znova za stáleho miešania varíme aspoň 5 minút.
7.
Zmes odstavíme a naplníme do pohárov až po okraj. Uzavrieme dôkladne viečkom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.