Vyprážané fašírky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
1
ks
žemľa
1/2
šálka
mlieko
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
1/2
ČL
majorán
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ČL
hladká múka
1
ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
tuk
postup
1.
Žemľu rozkrájame a namočíme do mlieka. Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a majoránom, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu, rozotrený alebo rozdrvený cesnak, múku, vajce, žemľu rozmočenú v mlieku, všetko premiešame, a ak je potrebné zahustíme strúhankou.
2.
Zo zmesi vykrajujeme lyžicou kúsky, na lopáriku posypanom strúhankou tvarujeme placky a hneď ich vkladáme do rozpáleného tuku a zvoľna pražíme do zlatista z oboch strán, aby sa mäso dobre prepieklo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.