Pridať recept

Francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

700 g
cibuľa
80 g
maslo
4 ks
toastový chlieb
1 PL
múka
3/4 liter
mäsový vývar
1/4 liter
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Olúpeme a na tenké kolieska nakrájame cibuľu. Kolieska cibule podusíme na 40 g masla.
 
2.
Plátky toastového chleba nakrájame na menšie časti a opražíme na zvyšku masla. K cibuli pridáme múku a dobre premiešame.
3.
Prilejeme vývar a víno a takisto poriadne rozmiešame. Cibuľu zakryjeme a necháme variť asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
4.
Polievku rozdelíme do misiek, pridáme kúsky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať