FOTORECEPT: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
1
ks
jablko
1
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
600
g
kyslá kapusta
1
ks
klobása
korenie na grilovanú zeleninu
syr na posypanie
maslo na vymastenie formy
postup
1.
Zapekaciu formu vymastíme maslom.
2.
Zemiaky, cibuľu, mkrvu a jablko očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky. Na dno zapekacej misy poukladáme zemiaky, potom kolieska cibule a všetko posypeme korením na grilovaciu zeleninu.
3.
Na to dáme polovicu kyslej kapusty, na kolieska nakrájanú klobásu, mrkvu a na záver jablká.
4.
Všetko prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Podlejeme asi 1dl vody a dáme zakryté piecť do rúry na 250 stupňov asi 40 minút. Potom odokryjeme a na 200 stupňoch pečieme ďalších 45 minút. Jedlo je hotové, keď je kapusta krásne pripečená.
5.
Potom rúru vypneme, posypeme všetko strúhaným syrom a vložíme nezakryté späť do rúry (keďže ja syr nemôžem, svoju časť som si neposypala, preto je na fotke iba polovica so syrom).
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.