Makový pletenec
nízka
náročnosť
ingrediencie
320
g
hladká múka
štipiek
soľ
20
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
1
dl
mlieko
1/2
dl
olej
30
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
nastrúhaná citrónová kôra
1
ks
vajce na potretie
1/5
dkg
práškový cukor
Plnka
200
g
mletý mak
1
balíček
vanilkový cukor
štipiek
mletá škorica
80
g
práškový cukor
2
PL
roztopené maslo
2
PL
mlieko
postup
1.
Cesto : Múku premiesime so soľou. Potom pridáme roztopené droždie vo vlažnom mlieku a kryštalový cukor. Vylejeme mlieko spolu s cukrom do múky. Pridáme žĺtky, olej, citrónovú kôru a miesime hladké cesto.
2.
Prikryté cesto necháme na teplom mieste kysnúť zhruba pol hodinu. Cesto po vykysnutý vyvaľkáme.
3.
Plnka: Mak vymiešame s vanilkovým cukrom, škoricou a práškovým cukrom. Na cesto takto pripravenú plnku rozotrieme a polejeme zmesou mlieka a masla. Cesto zvinieme z prava a potom zľava.
4.
Takto pripravené cesto pred pečením natrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 °C do zlatista.
5.
Pred podávaním posypeme cukrovou posýpkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.