FOTORECEPT: Krtkova torta k 16.narodeninám
12
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
320
g
hladká múka
180
g
kryštálový cukor
4
ks
vajce
200
ml
mlieko
200
ml
olej rastlinný
3
PL
kakaový prášok
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
250
g
hrudkovitý tvaroh
2
ks
smotana kyslá
1
ks
šľahačka v prášku
150
ml
studené mlieko cukor som do šľahačky nedávala
100
g
čokoláda horká strúhaná
4
ks
banán
1
ks
želatínový stužovač DrOetker
2
ks
vanilkový cukor
postup
3.
Postupne pridávame mlieko a olej a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom....
5.
Dôkladne premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy priemer 21cm. Dno vystelieme papierom a boky natrieme tukom.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 40 minút.
7.
Kým korpus chladne, pripravíme si plnku. Tvaroh zmiešame s kyslými smotanami, vanilkovými cukrami. Odložíme nabok...neskor sa vrátim k plnke.
8.
Korpus upravíme tak,ze lyžicou odstránime asi 2cm vrstvu korpusu. Ten si necháme, rozdrobíme a použijeme na vrch torty.
9.
Na takto upravený korpus položíme polovice banánov.
10.
Teraz dokončíme krém, plnku. Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu.
11.
Pridáme ju do tvarohového krému, pridáme aj želatinový stužovač a strúhanú čokoládu.
12.
Nakoniec som všetko spolu zmiešala. Plnku som naniesla na korpus v tvare kopuly. Rozdrobené časti korpusu potom dáme na krém. Tortu necháme v chlade najlepšie do druhého dňa.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.