Papriková nátierka
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
červená paprika
250
g
cibuľa
250
g
baklažán
125
ml
ocot
125
ml
olej
30
g
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Papriky umyjeme, osušíme a zbavíme jadrovníkov. Cibuľu ošúpeme spolu s baklažánom a pokrájame ich na menšie kúsky. Papriku, baklažán a cibuľu pomelieme dvakrát na mäsovom mlynčeku.
2.
Do paprikovej hmoty pridáme ocot, olej, cukor a soľ. Na miernom ohni varíme približne 30 min, kým nebude hmota hustejšia.
3.
Nátierkou naplníme poháre na zaváranie, poriadne ich uzavrieme a pri teplote 85°C ich sterilizujeme približne 10 min.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.