Fotorecept: Rybie prsty
130
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
ryba
50
g
ovsené vločky
1
ks
vajce
1
KL
korenie na ryby
1
ks
cibuľa
100
ml
olej na vyprážanie
postup
1.
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou
2.
dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať. Pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm
4.
spolu aj s mikroténom presunieme na plech, alebo tácku, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, zemiakový šalát, alebo zemiakovú kašu
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.