Pridať recept

Bielkové sušienky

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
14 dkg
práškový cukor
14 dkg
hladká múka
14 dkg
celé orechy

postup

1.
Vymiešame bielka s cukrom, pridáme múku a celé orechy (mandle, lieskové, vlašské - podľa chuti). Dáme do vymasteného a múkou vysypaného srnčieho chrbta.
 
2.
Dáme upiecť na 180 stupňov, po 20 minútach skontrolujeme, keď sa cesto odchyľuje od bokov, je upečené. Spolu s formou zabalíme do alobalu. Necháme vychladnúť.
3.
Po vychladnutí nakrájame na tenko a rozložíme na suchý plech.
4.
Sušíme pri 50-100 stupňoch cca 20-30 minút. Necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať