Marocké hovädzie kúsky
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
olivový olej
1
kg
hovädzie mäso
2
hrnčeky
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
PL
gram masala korenie
1
PL
mletá červená paprika
1
KL
mletá rasca
1/2
KL
kurkuma
1/2
KL
kajenské korenie
1
hrnček
suché sherry
1
hrnček
suché červené víno
2
hrnčeky
hovädzí vývar
1
konzerva
krájané paradajky
1
hrsť
hrozienka
postup
1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením. V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.
2.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.
3.
Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.