Zapečená zmrzlina
6
porcií
101
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
130
g
hladká múka
20
g
kakao
Plnka
200
ml
čokoládová zmrzlina
200
ml
vanilková zmrzlina
200
ml
jahodová zmrzlina
Sneh
5
ks
bielok
300
g
kryštálový cukor
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 220°C. Vajcia a cukor vyšľaháme na tuhšiu hmotu. Múku zmiešame s kakaom a práškovú hmotu pomaly zapracujeme do vyšľahaných vajíčkom. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 220°C približne 4 minúty a potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 5 minút. Skontrolujeme, či je cesto upečené a vyberieme ho z rúry.
2.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou, na spodnú časť a boky vyrežeme z pripraveného cesta piškótu. Dovnútra navrstvíme pripravenú zmrzlinu, prikryjeme ju zvyšnou piškótou, zabalíme do fólie a na noc vložíme do mrazničky.
3.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z mrazničky vytiahneme formu a opatrne z nej vyberieme pripravenú zmrzlinu. Potrieme ju zo všetkých strán pripraveným snehom a skaramelizujeme horákom. Nakrájame a podávame s čerstvým ovocím.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.