Cibuľovo-slaninové quiche
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
120
g
rastlinný tuk
štipiek
soľ
125
ml
voda
Plnka
150
g
slanina
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
200
ml
smotana
150
ml
mlieko
2
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
štipiek
provensálske bylinky
100
g
strúhaný syr
postup
1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájaný stužený tuk, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na 20 minút do chladničky.
2.
Kuchynskú dosku poprášime múkou, cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku približne 4 cm, tak aby sa vošlo do okrúhlej formy, ktorú máme nachystanú.
3.
Slaninu a cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenej panvici. Zatiaľ si v miske zmiešame vajcia, smotanu, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky a pridáme opraženú zmes cibule a slaniny.
4.
Touto zmesou natrieme pripravené cesto a posypeme ho nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Koláč podávame vlažný.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.