FOTORECEPT: Tvarohové šúľance s makom
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
tvaroh
2
ks
vajce
hrubá múka
mak
práškový cukor
trstinový cukor
soľ
mlieko
postup
4.
Miešame a pridávame suroviny, kým nevznikne polotuhé nelepivé cesto. Pridávame ešte jedno vajíčko, trochu mlieka a podľa potreby múku.
5.
Cesto vyvaľkáme a nakrájame na hranolky.
6.
Hranolky v rukách šúľame na šúlance. Lepšie by bolo nakrájať cesto na dlhé pásiky, vyvaľkať a až potom krájať na "hranolky".
7.
Dáme variť do vriacej vody, kým šúľance nevyplávajú.
9.
Medzitým si pomelieme mak v mlynčeku a zmiešame s trochou práškového cukru.
12.
A podávame. Môžeme dochutiť tekutým džemom. DOBRÚ CHUŤ!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.