Pridať recept

Vianočný biskupský chlebíček

6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 g
tuk
120 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
1 ks
citrón
20 g
hrozienka
20 g
vlašské orechy
20 g
kandizované ovocie
120 g
hrubá múka
60 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
5 ks
vaječný bielok
trochu
maslo a múka na vysypanie plechu
3 PL
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Mäkšie maslo vyšľaháme s cukrom, žĺtkami a citrónovou kôrou. Hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Orechy, kandizované ovocie a čokoládu nasekáme a v miske ich premiešame s lyžicou hrubej múky. Do vyšľahaného základu potom striedavo vmiešame oba druhy múky s kypriacim práškom a dobre vyšľahaný sneh z bielkov. Znovu zľahka a dvakrát do cesta vmiešame orechovo-ovocnú zmes.
 
2.
Cesto vlejeme do formy na srnčí chrbát, ktorý potrieme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v miernej rozohriatej rúre, aby sa cesto poriadne prepieklo, približne 45 minút. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme ho a poprášime práškovým cukrom. Môžeme ho poliať aj bielkovou alebo čokoládovou polevou.
3.
Biskupský chlebíček podávame ku káve. Zvyšný chlebíček zabalíme do alobalu a dáme do chladničky (prípadne mrazničky).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať