Pridať recept

Venčeky

20
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

140 g
múka polohrubá
1 dl
slnečnicový olej
1 štipka
soľ
1/4 liter
voda
4 ks
vajce
1 balíček
vanilínový cukor
1 PL
rum
125 g
maslo
1 balíček
puding bez varenia
2 dl
mlieko

postup

1.
Dáme zovrieť 1/4 litra vody, deci oleja a štipku soli, pomaly vsypeme 140 gramov polohrubej múky a miešame na horúcej platni 5-8 minút, až kým sa hmota prestane lepiť. Necháme to vychladnúť a do vlažného cesta jedno po druhom prišľaháme 4 vajcia, balíček vanilkového cukru, prípadne trochu rumu.
 
2.
Vlažné cesto dáme do zdobiaceho vrecka a na vymastenom plechu vytláčame venčeky, ktoré pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.
3.
Po upečení venčeky ešte teplé rozrežeme a po vychladnutí plníme krémom z pudingu Olé bez varenia, do ktorého pridáme jedno malé roztopené maslo. Môžeme ich ešte poliať cukrárenskou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
erikamaja22
17.5.2015 20:21 | |
+2 -4
Ja RUM dávam do krému, nie do cesta.
ahoj155
1.4.2015 19:53 | |
+7 -0
super recept. Len dodam , predhrejte si trubu a prvych 10-15 min neotvarajte ,aby sa nesekli .
janicko0000408
6.12.2013 17:49 | |
+48 -7
urcite vyskusam, (y)
monkapb
17.4.2014 21:48 | |
+6 -47
ja isto nie.... (n)
Podobné články
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...