FOTORECEPT: Citrónovo - makový špaldový závin
10
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
balíček
vanilkový cukor
300
g
špaldová múka
1
ks
citrón
1/3
ks
droždie
300
ml
ryžové mlieko
Plnka
140
g
mak
2
hrste
hrozienka
1
balíček
škoricový cukor
2
PL
lekvár
rum
postup
1.
Múku dáme misy, pridáme vanilkový cukor, šťavu z polovice citróna a kôru z celého citróna.
2.
Na záver pridáme napučaný kvások a spracujeme tuhé cesto. Dáme vykysnúť na teplé miesto.
3.
Aspoň 2 hodiny pred pečením zalejeme 2 hrste hrozienok rumom.
4.
Do ppomletého maku pridáme 1 balíčke škoricového cukru, hrozienka (bez rumu), 2 PL lekváru a šťavu z polovice citróna.
5.
vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme jemnou vrstvou lekváru a rozotrieme makovú plnku (možno sa vám bude zdať, že je jej veľa, ale tak to má byť! Nechceme predsa suchý závin :)
6.
Cesto zrolujeme a preložíme na plech. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 200 stupňov približne 30-35 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.