Sladké uhlie
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kryštálový cukor
2
dl
voda
1
ks
vaječný bielok
100
g
práškový cukor
1
ČL
citrónová šťava
1
ČL
alkohol
čierne potravinárske farbivo
postup
Cukor kryštál dáme variť s vodou, kým to nezačne hnednúť. Medzitým vymiešame bielko s práškovým cukrom, citrónovou šťavou, alkoholom a potravinárskym farbivom tak, aby to bolo čo najtmavšie. Z,es nalejeme do vody s cukrom a varíme asi 2 minúty. malý plech vymastíme olejom a zmes do neho vylejeme. Opatrne rozostrieme na hrúbku asi 1 cm. Necháme vysušiť, potom nalámeme a balíme do balíčkov.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
lucietta13
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.