Mäsová rolka s pórom
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
500
g
mleté hovädzie mäso
1
ks
vajce
1
PL
strúhanka
120
g
farebná paprika
1
strúčik
cesnaku
1
ks
šalotka
soľ
mleté čierne korenie
vegeta
majorán
vývar
postup
Pripravené mleté mäso najskôr osolíme, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Potom pridáme vajce, strúhanku, ktroú sme preosiali, na jemno nakrájané papriky. Spolu premiešame a na 20 minút odložíme do chladničky. Na lístky rozoberieme pór, opláchneme ho pod vodou a v slanej vode krátko povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť a poukladáme na pracovnú dosku, tak aby boli tesne vedľa seba, natrieme plnku a zavinieme do rolky. Plech vymastíme a podlejeme malým množstvom vývaru, potom prikryjeme alobalom a dáme upiecť. Asi po 40 minútach odstránime alobal a rolku necáme dopiecť.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.