Bôčikové závitky s jablkami a slivkami
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1000
g
bravčový bôčik
2
ks
jablko
10
ks
sušené slivky
10
ks
lúpané mandle
2
PL
maslo
150
ml
biele víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Bôčik si nakrájame na 1 cm plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká si olúpeme, zbavíme jadrovníkov a poukladáme spolu so sušenými slivkami ( do ktorých sme vložili mandle bez šupky ) na plátky mäsa. Plátky zvinieme a previažeme niťou. Na panvici si rozohrejeme maslo, na ktorom opekáme závitky s každej strany. Potom mäso podlejeme vínom, prikryjeme pokrývkou a dusíme. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Mäkké závitky rozdelíme na taniere a prelejeme výpekom a podávame so zemiakovým pyré.
2.
Tip : Mäso posypeme olúpanými mandľami a zalejeme omáčkou :0) Bôčik môžeme nahradiť aj iným mäsom napríklad bravčovým stehnom, alebo kuracími prsiami.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.