Babičkine "gruľovníky"
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
zemiaky
hladká múka
soľ
maslo
cukor
postup
Umyjeme si zemiaky a dáme ich uvariť v šupke. Keď už sú zemiaky mäkké, vyberieme ich a necháme prechladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme a popučíme. Pridáme k ním troška soli a hladkej múky a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na tenučké placky veľkosti palaciniek a opražíme na suchej panvici z oboch strán. Medzitým si rozpustíme maslo. Hotové "gruľovníky" potrieme maslom a posypeme troškou cukru.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.