Rybacie fašírky z tresky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zemiaky
1
kg
filety z tresky
750
g
údené filé z tresky
500
ml
mlieko
stoniek
petržlenová vňať
trochu
soľ
5
PL
nasekaná petržlenová vňať
2
ks
uvarené vajce natvrdo
4
PL
horčica
2
ks
citrónová kôra
1
PL
citrónová šťava
200
g
slané krekry
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky očistíme a nakrájame nahrubo, vložíme do hrnca s vodou, do ktorej sme predtým pridali trochu soli a varíme, až kým nezmäknú. Potom ich v miske roztlačíme.
2.
Do veľkej panvice uložíme najskôr údenú tresku, potom filé, zalejeme mliekom, pridáme stonky petržlenovej vňate a mleté čierne korenie. Varíme 5-8 minút.
3.
Tresku vytiahneme z panvice, preložíme ju do misy, trochu roztlačíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vajcia, nakrájané nadrobno, horčicu, citrónovú kôru a šťavu.
4.
Do rybacej zmesi vmiešame roztlačené zemiaky a všetko dôkladne premiešame. Pridáme soľ a korenie.
5.
Z krekrov si pripravíme strúhanku, a to tak, že ich vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka prechádzame po ňom valčekom na cesto, až kým sa úplne nerozmrvia. Spodok plechu posypeme trochou takejto strúhanky.
6.
Z rybacej zmesi vytvoríme asi 10 fašírok. Fašírky potom obaľujeme v strúhanke z krekrov a ukladáme ich na plech.
7.
Rúru rozohrejeme na 200°C, fašírky preložíme na fóliu na pečenie, zbavíme ich zbytočných omrviniek a pečieme asi 20 minút alebo kým niesu dobre prepečené.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.