Plnka s údeným mäsom
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
údené mäso
5
ks
vajce
8
ks
staršia žemľa
400
ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
150
g
maslo
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Najskôr predvaríme údené mäso, a potom ho pokrájame na kocky. Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Žemle alebo rožky nakrájame alebo natrháme na menšie kúsky, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu postáť. Namočené pečivo vyžmýkame, pridáme k nemu nakrájané mäso a premiešame. Pridáme soľ, korenie, žĺtky a petržlenovú vňať. Rozpustíme maslo a keď vychladne pridáme ho do plnky. Bielky vyšľaháme a vmiešame do zmesi. Misu na zapekanie alebo menší plech omastíme maslom a vysypeme ho strúhankou. Navrstvíme doň plnku, povrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch pečieme asi 20 až 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.