Pečené bravčové mäso na pive
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčová lopatka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
PL
olej
1/2
KL
rasca
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
300
ml
pivo
1
KL
škrobová múčka
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou,mletým čiernym korením a vložíme do vymasteného pekáča. Posypeme rascou, pokvapkáme trochou oleja, podlejeme vodou a prikryté pečieme približne 30 minút.
2.
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame, cesnak prelisujeme a dochutíme ním pečené mäso. Prilejeme pivo a pečieme domäkka. Počas pečenia mäso polievame výpekom.
3.
Upečené mäso pokrájame na plátky, uložíme na tanier a do výpeku vlejeme škrobovú múčku s troškou vody. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčkou prelejeme mäso a podávame ho s varenými zemiakmi, prípadne hubovou omáčkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.