Teľacie medailóniky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacia panenka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100
g
údená slanina
trochu
olej
1
stonka
rozmarín
postup
1.
Teľacie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezne. Opakom noža mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením.
2.
Slaninu pokrájame na malé kocky a rozškvaríme. Vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier a do výpeku pridáme trochu oleja. Opražíme nachystané rezne z oboch strán.
3.
Teplotu znížime, pridáme rozmarín a opekáme ešte približne 4 minúty. Medailóniky vyberieme, udržiavame v teple a do výpeku pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, prisypeme slaninu a premiešame.
4.
Medailóniky podávame obložené šampiňónmi, zeleninovou oblohou a ryžou.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.