Pridať recept

FOTORECEPT: Koložvárska kapusta

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
ryźa
1 kg
kyslá kapusta
1 kg
bravčové mleté mäso
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej
masť
klobása

postup

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
 
1.

Uvaríme si ryžu.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
 
2.

Na cibuli podusíme mleté mäso, okoreníme, osolíme.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
3.

Podusíme kyslú kapustu do mäkka, môžeme troška osoliť a okoreniť.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
4.

Zapekaciu misu alebo hlboký pekáč vymastíme masťou. Dáme prvú vrstvu - polovica ryže.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
5.

Druhá vrstva polovica kapusty.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
6.

Klobásu nakrájame na kolieska a navrstvíme na kapustu.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
7.

Pridáme všetko mleté mäso.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
8.

Pokračujeme zvyškom kapusty.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
9.

Posledná vrstva je druhá polovica ryže.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
10.

Zalejem smotanou.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
11.

Plech zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 minút zakryté. Potom pečieme ešte asi 10-15 minút odokryté. Podávame ešte teplé, samostatne, prípadne s varenými zemiakmi.

Fotorecept: Koložvárska kapusta
Fotorecept: Koložvárska kapusta
Zdroj: gabisimo
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.6.2016 09:38 | |
+23 -6
Tento ryžový nákyp neviem ako môže chutiť, ale okolo koložvárskej ani len neutekalo, pozrite si v google obrázky, ako má vyzerať koložvárska.
Anonymný nick
24.9.2015 12:20 | |
+4 -10
Toto so ešte v živote nevarila...ale dnes to vyskúšam dúfam že chalani si pochúťia 3:)
tocn
31.12.2014 18:09 | |
+36 -10
1kg ryže? (n) Dobre Vám to drbe
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...