Kuracie prsia s čučoriedkami
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
múka
4
ks
kuracie prsia
2
PL
olivový olej
2
dkg
slanina
100
g
šampiňóny
1
PL
dijonská horčica
300
g
čučoriedka
1/2
ks
citrón
3
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Do plytkého taniera nasypeme múku, soľ a mleté čierne korenie. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a obalíme v múke.
2.
Vo väčšej panvici rozpálime olej. Vložíme do nej kuracie mäso a opekáme ho dochurmkava približne 4 minúty z každej strany. Kuracinu pritláčame lopatkou aby bola rovnomerne hnedá. Do najhrubšej časti zapichneme nôž, aby sme videli, či je mäso prepečené tak, ako byť má.
3.
Kuracie mäso vyberieme z panvice na tanier a udržiavame ho teplé. Do panvice pridáme slaninu a za stáleho miešania ju pražíme približne 2 minúty. Pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny a pražíme ďalšie 2 minúty.
4.
V strede panvice si urobíme miesto, pridáme horčicu a rýchlo zmes premiešame, aby sa huby aj slanina v horčici obalili. Vsypeme čučoriedky, nalejeme citrónovú šťavu, premiešame a ihneď ostavíme. Čučoriedky majú iba prejsť varom, inak by zmäkli.
5.
Kuracie mäso polejeme čučoriedkovou zmesou a podávame ho so zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.