Steak so zeleným korením
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
steak
morská soľ
mleté čierne korenie
5
cl
koňak
80
g
maslo
4
PL
zelené korenie v slanom náleve
400
g
creme fraiche
bylinky
postup
Roštenku nakrájame na plátky cca 2 cm hrubé a osušíme . Pomocou striekačky do nich vpichneme trošku koňaku. Ostatok koňaku odložíme na omáčku. Roštenky grilujeme asi 5 až 7 minút, podľa toho aký chceme dosiahnuť stupeň prepečenia. Osolíme a okoreníme, odložíme na teplom mieste. Rozohrejeme maslo a zelené korenie a ňom krátko orestujeme . Pridáme koňak a zapálime. Ako náhle koňak vyhorí, pridáme smotanu alebo cremé fraiche. Omáčku osolíme a podávame k roštenkám. Ozdobíme bylinkami a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.