Zapečené plnené vajcia
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
uvarené vajce natvrdo
125
g
bryndza
50
g
maslo
1
KL
sardelová pasta
štipiek
soľ
2
PL
kyslá smotana
1
ks
cibuľa
500
g
zemiaky
20
g
maslo
50
ml
vlažné mlieko
2
PL
strúhanka
100
ml
sladká smotana
1
ks
vajce
12
ks
cherry paradajky
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka. Popučíme ich, prilejeme vlažné mlieko a maslo. Vymiešame hladkú kašu.
2.
Medzitým 6 vajec uvarených natvrdo očistíme a rozkrojíme po šírke napoly. Žĺtky vyberieme, popučíme vidličkou a vymiešame s bryndzou, maslom, sardelovou pastou, vajcom, soľou a nasekanou cibuľkou. Nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu. Plnku naložíme do vrecúška na zdobenie a nastriekame ju do bielkov.
3.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a naložíme zemiakovú kašu. Vtlačíme do nej naplnené vajcia, zalejeme ich sladkou smotanou rozšľahanou so štipkou soli a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so sherry paradajkami a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.