Talianske rizoto
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
240
g
ryža arborio
350
ml
kurací vývar
200
ml
biele víno
1
ks
cibuľa
40
g
strúhaný parmezán
zväzkov
rukola
50
ml
olivový olej
40
g
maslo
trochu
soľ
trochu
biele korenie
postup
1.
Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme ryžu, opražíme, polejeme trochou vína, privedieme k varu a potom postupne, po malých dávkach, pridávame víno a kurací vývar.
2.
Ryžu za čiastočného premiešania varíme na miernom ohni, pokiaľ nie je al dente, cca 15 minút. Akonáhle je rizoto hotové, dochutíme soľou a korením.
3.
Na masle orestujeme rukolu, ktorú spolu s nastrúhaným parmezánom zmiešame s rizotom. Rizoto podávame ihneď, veľmi teplé.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.